30 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie
Waflowy blok
28 lipca 2010SKŁADNIKI:
- paczka wafli tortowych
- margaryna
- ¾ szklanki cukru
- 1/3 szklanki mleka
- 3 łyżki kakao
- szklanka mleka w proszku
- wiórki kokosowe, orzechy, bakalie (opcjonalnie)
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
- Margarynę, cukier, mleko, kakao rozpuścić na ogniu, nie gotować
- Do ostudzonej masy dodajemy mleko w proszku i bakalie
- Otwieramy paczkę wafli
- Pozostawiamy jeden listek na spód i wierzch
- Resztę wafli kruszymy i dodajemy do masy
- Dokładnie mieszamy do połączenia składników
- Masę nakładamy na wafel, drugim przykrywamy wierzch (dociskamy ciężkim przedmiotem)
- Można wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Comments (0)
Sorry, the comment form is closed at this time.