30 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie

Waflowy blok

28 lipca 2010

SKŁADNIKI:

  • paczka wafli tortowych
  • margaryna
  • ¾ szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 łyżki kakao
  • szklanka mleka w proszku
  • wiórki kokosowe, orzechy, bakalie (opcjonalnie)

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

  1. Margarynę, cukier, mleko, kakao rozpuścić na ogniu, nie gotować
  2. Do ostudzonej masy dodajemy mleko w proszku i bakalie
  3. Otwieramy paczkę wafli
  4. Pozostawiamy jeden listek na spód i wierzch
  5. Resztę wafli kruszymy i dodajemy do masy
  6. Dokładnie mieszamy do połączenia składników
  7. Masę nakładamy na wafel, drugim przykrywamy wierzch
    (dociskamy ciężkim przedmiotem)
  8. Można wstawić do lodówki na ok. godzinę.

 

Waflowy blok 1

Waflowy blok

 

Waflowy blok 2

Waflowy blok

Sorry, the comment form is closed at this time.