30 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie

Wafle z nadzieniem kajmakowo-czekoladowym

12 lipca 2010

SKŁADNIKI:

 

  • paczka wafli tortowych
  • puszka masy krówkowej – kajmak (Bakalland)
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady (np. Wedel)

 

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

 

  1. Czekoladę dzielimy na drobne kawałki
  2. Wrzucamy do naczynia i rozpuszczamy w wodnej kąpieli (na parze)
  3. Do płynnej masy czekoladowej dodajemy połowę masy kajmakowej
  4. Energicznie mieszamy do połączenia się składników
  5. Otwieramy paczkę wafli
  6. Smarujemy pierwszy listek  wafli masą czekoladową
  7. Przekładamy drugim waflem i dociskamy
  8. Smarujemy kajmakiem
  9. Powtarzamy czynności do czasu wykorzystania wszystkich wafli z paczki.

 

 

Wafle z nadzieniem kajmakowo-czekoladowym 1

Wafle z nadzieniem kajmakowo-czekoladowym

 

Wafle z nadzieniem kajmakowo-czekoladowym 2

Wafle z nadzieniem kajmakowo-czekoladowym

Sorry, the comment form is closed at this time.