15 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie

Wafle z masą krówkową i dżemem porzeczkowym

30 czerwca 2010

SKŁADNIKI:

 

  • paczka wafli tortowych
  • puszka masy krówkowej o smaku orzechowym (Bakalland)
  • dżem/powidła o smaku kwaskowym (porzeczkowy, śliwkowy)

 

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

 

  1. Otwieramy paczkę wafli
  2. Smarujemy pierwszy listek wafli masą krówkową
  3. Przekładamy drugim waflem i dociskamy
  4. Smarujemy dżemem/powidłami
  5. Powtarzamy czynności do czasu wykorzystania wszystkich wafli z paczki.

 

 

Wafle z masą krówkową i dżemem porzeczkowym

Wafle z masą krówkową i dżemem porzeczkowym

 

Wafle z masą krówkową i dżemem porzeczkowym

Wafle z masą krówkową i dżemem porzeczkowym

Sorry, the comment form is closed at this time.