godzinę, słodkie
Wafle z malinami i czekoladą
31 sierpnia 2011Składniki
wafle (dwa listki)
250 ml schłodzonej śmietanki kremowej 36%
2 łyżki cukru pudru
150 g malin
tabliczka gorzkiej czekolady
3 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie
Wafel rozkruszyć w blenderze. Powstały miał przesypać do szklanek (powinno wystarczyć na ok. 4 porcje). Maliny ułożyć warstwami, jedna obok drugiej. Połowę śmietanki kremowej ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania, dodać cukier puder i dalej ubijać aż powstanie gęsta bita śmietana. Włożyć na maliny i wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. W garnku na średnim ogniu zagotować drugą połowę śmietany. Odstawić z kuchenki i dodać połamaną na kostki czekoladę. Mieszać aż cała czekolada się roztopi do uzyskania gładkiej masy. Po ostudzeniu udekorować deser polewą,malinami i płatkami migdałowymi.
Sorry, the comment form is closed at this time.