30 minut, słodkie
Wafle krówkowo – maślane
29 grudnia 2010SKŁADNIKI:
- paczka wafli tortowych
- 1 kg krówek
- ¾ kostki masła
- 3 łyżki śmietany kremówki
- 3 łyżki mleka
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
- Rozpuszczamy krówki na wolnym ogniu
- Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki
- Otwieramy paczkę wafli
- Przekładamy gotowym wystudzonym nadzieniem
- Odstawiamy i obciążamy ciężkim przedmiotem
- Kroimy.
Sorry, the comment form is closed at this time.
I tak też mozna.Paczka wafli,2 szkl.mleka i 2 szkl.cukru i łyżeczka masła.To razem gotujemy na małym ogniu ok.45min.-1godz. Aż ta masa sie zrobi gęsta i musimy uważać żeby się nie przypaliła.Potem tylko smarujemy i przykładamy czymś ciężkim.