30 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie

Tort waflowy

10 czerwca 2010

SKŁADNIKI:

 

  • 25 dag masła
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • 1 żółtko
  • 5 dag orzechów lub migdałów
  • 1 paczka wafli tortowych

 

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

 

  1. Orzechy lub migdały drobno siekamy
  2. Wszystkie pozostałe składniki łączymy i ucieramy mikserem na jednolitą masę
  3. Mieszamy z orzechami
  4. Masą smarujemy kolejno wafle, przykrywając następnym
  5. Zawijamy torcik w papier i przyciskamy ciężkim przedmiotem
  6. Po 2 – 3 godzinach można pokroić na kawałki

 

 

Tort waflowy

Tort waflowy

 

Tort waflowy 2

Tort waflowy

Sorry, the comment form is closed at this time.