30 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie

Pischinger

26 sierpnia 2010

SKŁADNIKI:

  • paczka wafli tortowych
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 200 g masła
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 80 g mlecznej czekolady
  • 80 g gorzkiej czekolady
  • wiórki kokosowe, orzechy (opcjonalnie)

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

  1. Mleko skondensowane gotujemy w garnku pod przykryciem w zamkniętej puszce przez ok. 2 godziny
  2. Masło ucieramy z kakao, cukrem i żółtkiem na gładką masę
  3. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i bakalie
  4. Otwieramy paczkę wafli
  5. Wafle smarujemy na zmianę jasną i ciemną masą
  6. Gotowy torcik zawijamy w papier i obciążamy ciężkim przedmiotem
  7. Odstawiamy na kilka godzin
  8. Obie czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli
  9. Rozsmarowujemy warstwę na gotowym torciku, dekorujemy bakaliami
  10. Zostawiamy do stężenia
  11. Kroimy na dowolne kształty.

 

Pischinger 1

Pischinger

Pischinger 2

Pischinger

Sorry, the comment form is closed at this time.