30 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie
Pischinger
26 sierpnia 2010SKŁADNIKI:
- paczka wafli tortowych
- puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 200 g masła
- 1 żółtko
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru pudru
- 80 g mlecznej czekolady
- 80 g gorzkiej czekolady
- wiórki kokosowe, orzechy (opcjonalnie)
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
- Mleko skondensowane gotujemy w garnku pod przykryciem w zamkniętej puszce przez ok. 2 godziny
- Masło ucieramy z kakao, cukrem i żółtkiem na gładką masę
- Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i bakalie
- Otwieramy paczkę wafli
- Wafle smarujemy na zmianę jasną i ciemną masą
- Gotowy torcik zawijamy w papier i obciążamy ciężkim przedmiotem
- Odstawiamy na kilka godzin
- Obie czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli
- Rozsmarowujemy warstwę na gotowym torciku, dekorujemy bakaliami
- Zostawiamy do stężenia
- Kroimy na dowolne kształty.
Comments (0)
Sorry, the comment form is closed at this time.